Agenda

Oldham Health Scrutiny Sub-Committee 15 November 2018 6pm – 8pm Lees Suite, Civic Centre, Oldham

| 1-9 | (A) A (O) D (1) (O) (D (A) D | |
|---------|---|-------------------|
| | (1) Apologies, (2) Declarations of Interest, (3) Urgent Business, (4) Public Question Time, (5) Minutes of Previous Meeting, (6) Health and Wellbeing Board 25 September 2018, (7) Minutes of the Greater Manchester Joint Health Scrutiny Committee, (8) Minutes of the Joint Health Overview and Scrutiny Committee for Pennine Acute Hospitals NHS Trust, (9) Minutes of the Joint Scrutiny Panel for Pennine Care Mental Health Trust (10) Action Log and (11) Meeting Overview | 6.00pm |
| Items f | or Discussion | |
| 10 | Safeguarding – Elected Members' Training Ed Francis, Assistant Director Safeguarding and Partnerships For the Sub-committee to receive an update on the progress of the Safeguarding Task and Finish Group and to agree next steps in relation to the development of Elected Members' Safeguarding Training | 6.10pm 10 mins |
| | | |
| 11 | Urgent Care Dr John Patterson, Chief Clinical Officer and Deputy Accountable Officer, Oldham Cares | 6.20pm 30 mins |
| | For the Sub-Committee to participate in a workshop regarding the current status and plans for Urgent Care | |
| 12 | Adult Mental Health Gary Flanagan, Senior Commissioning Business Partner – Mental Health, Learning Disability and Dementia and Dr Keith Jeffery, GP Partner and Oldham CCG Clinical Director for Mental Health | 6.50pm 20 mins |
| | For the Sub-Committee to review the current status and plans for Adult Mental Health including the Mental Health Concordat and 5 Ways to Wellbeing. | |
| 13 | Council Motions Chair | 7.10pm 5 mins |
| | For the sub-committee to receive an update on the progress of Health related Council motions. | |
| 14 | Mayor's Healthy Living Campaign Chair | 7.15pm 10 mins |
| | For the sub-committee to receive a status update on the Mayor's Healthy Living Campaign | |
| 15 | Health Scrutiny Forward Plan | 7.20pm |

| 16 | Exclusion of Press and Public Chair | 7.25pm |
|----|-------------------------------------|--------|
| 17 | All Age Obesity in Oldham | 7.26pm |

| 4.0 | Oh a situ. | 7.00 |
|-----|---|---------|
| 16 | Obesity | 7.30pm |
| | Katrina Stephens, Joint Acting Director of Public Health / Consultant in | 30 mins |
| | , , , | |
| | Public Health (Health & Wellbeing) and Julie Holt, Public Health Specialist | |
| | For the Sub-Committee to participate in a workshop regarding plans to | |
| | | |
| | address Obesity | |